magazines | mag attack #1

MA1
Als ik weer eens mijn slag heb geslagen bij Atheneum, een van de fijnste tijdschriftenwinkels die ik ken, denk ik: oops, it hit me again. Tijdens zo’n magazine attack geef ik zo dertig of veertig euro uit aan mooie bladen. Niet dat ik met tassenvol de winkel uitloop, maar vooral omdat veel bijzondere, creatieve tijdschriften meer kosten dan slechts een paar euro.

Veel van die magazines zijn een artikelpost op zich waard. Daarom deze rubriek: Magazine attack. Dit is #1, over de exemplaren die ik laatst in Haarlem kocht. (Bij mijn oud-collega en mede magazine-junkie Ingeborg Rosenberg, die naast vormgeefster ook gepassioneerd tijdschriftverkoopster is.)

almanac vierkant
The Travel Almanac
Opgedeeld in drie hoofdstukken: Guests, Excursions en Souvenirs. Interviews met creatieven, verhalen en tips, shoppingpagina’s en achterin een travel log om zelf te schrijven. Ik vond vooral de fotografie en typografie mooi.
www.travel-almanac.com

disorder 1600
Majestic disorder
Heel creatief en inspirerend! Ik ben gek op lezen over kunstenaars, ontwerpers, muzikanten en neem graag een kijkje in hun leven en werkplek. Daarnaast gaat het over reizen. What’s not to like?
www.majesticdisorder.com

espace vierkant
Another Escape
Deze moet ik nog lezen. Reizen, cultuur, outdoor lifestyle. Yay!
www.anotherescape.com

flow illu vierkant
Flow illustratiespecial
Ik ben fan van Flow! Deze illustratiespecial is helemaal my cup of tea. Hij staat bomvol met tekenideeën, tips van illustratoren wereldwijd, leuke papieren extra’s en nog veel meer inspiratie. Ik heb er heel veel ezelsoren in gevouwen om de sites van geportretteerde illustratoren te bezoeken.
www.flowmagazine.nl

frankie vierkant
Frankie
Dit tijdschrift ontdekte ik toen ik een half jaar in Australië woonde. Destijds stonden er nog gefotografeerde jonge vrouwen op de cover, nu zijn het prachtige illustraties. Frankie doet alles net even anders. Veel artikelen van maximaal een halve pagina, grappig geschreven, onder grote foto’s. Van de makers zijn er ook boeken over bijzondere woon- en werkplekken: Spaces.
www.frankie.com.au

Dit waren ze voor nu. Ik heb ze nog niet eens allemaal uit, maar heb laatst alweer een nieuw attack ondergaan. Die bladen deel ik binnenkort.

Ik ben benieuwd naar jouw favorieten!

PS – nog een tip voor magazine lovers: Magpile, een website waar je nieuwe bladen kunt ontdekken en rechtstreeks van de uitgever kunt kopen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s