magazines | mag attack #2

mag1
De tweede aflevering van mag attack: vier mooie bladen die ik kocht bij Atheneum in Amsterdam.

bown
Brownbook
Un urbain guide to the Middle East. Dit magazine kocht ik voor het eerst voor mijn zus Lara. Ze studeerde toen Midden-Oostkunde aan Brown University in Providence. Een goede match dus. (Ze vond het mooi, maar wat elitair – maar daarover later meer in een interview met haar.)

Het nummer dat ik deze keer kocht staat in het teken van falafel, I like. De huidige editie wil ik ook lezen, dat gaat over offices in the Middle East. Brownbook verschijnt om de maand en gaat over reizen, design, mensen, cultuur. Het wordt gemaakt in Dubai – teksten zijn in het Engels.
www.brownbook.me

daboodle
Caboodle
Het snoepje onder de magazines, want zoeter dan dit wordt het niet. Cupcakes, DIY’s, girly illustraties en andere Wonderland-taferelen.
www.caboodlemagazine.com

pineapple
pine2

Pineapple
De ananas is het symbool voor gastvriendelijkheid, het staat voor openheid en vriendschap. Vandaar de naam van dit blad van Airbnb. Het gaat over delen, reizen en communities. Het staat vol foto’s en verhalen van mensen die hun huis openstellen voor reizigers. In dit eerste (en enige?) nummer zijn Londen, Seoul en San Fransisco aan de beurt. Wat ik altijd leuk vind aan magazines, en dat zie je ook terug in Pineapple, zijn illustraties van de geïnterviewde personen.
www.airbnb.com/pineapple

comely
oh comely
Wat worden er toch een hoop toffe bladen in de UK gemaakt! Dat is een van de redenen dat Londen nog hoog op mijn travel list staat – om mooie magazines in te slaan. De makers van oh comely kiezen voor elk nummer een thema uit en gaan op zoek naar bijzondere verhalen en leuke details. Ze willen graag dat je het blad leest met een kop thee en een chocolate chip cookie ernaast. Yes, please!
www.ohcomely.co.uk

mag2
Meer bladen-inspiratie? Lees ook mag attack #1.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s