inspiratie | aligned with life

daan plantjes
Ken je Daan Timmers al? Deze yogadocente doet alles op haar eigen manier. Ze trekt haar eigen plan op zowel de yogamat als in het dagelijkse leven. Heel inspirerend, vind ik. Daan woont met haar man en twee jonge dochters op een zeilschip. Ze loopt het liefst op blote voeten (of zelfgemaakte schoenen van soepel leer), klimt in bomen, zit liever op de grond dan op een stoel, heeft een rekstok in het schip hangen en gebruikt een squat-toilet. Alles naar de natuurlijke alignment van het lichaam.

Ik leerde Daan kennen door de video’s die we opnemen voor Yogatv, het kanaal met online yogalessen van Yoga Magazine. In het blad stond ook een interview met haar over haar levensstijl. Vlak daarvoor was Daan met haar gezin in Thailand, waar ze woonden in een farmer home in Pai. ‘Een beetje shabby, maar wij hebben het daar heel leuk gehad!’ In onderstaande video geeft Daan een rondleiding door hun huisje daar. Met opnieuw een squat-toilet, klimboom en rekstok. Maar ook foot fitness in de badkamer (oftewel, lopen over steentjes) en home schooling.

Op dit moment is Daan in België, met het schip onderweg naar de Ardennen. In februari gaan ze met een paar gezinnen naar Marokko, voor een tribal walk. Met kamelen door de woestijn lopen en slapen onder de sterrenhemel. Wauw! Ook mailde Daan me dat het hun droom is om een stuk land te kopen waar mensen voor een tijdje welkom zijn met hun Tiny house.

De levensles die we voor Yogatv opnamen met Daan:

Mijn tip: hou Daan in de gaten en laat je inspireren. Dat doe ik ook! Misschien moet ik wat stoelen uit het virtual teahouse slepen en een rekstok naast de bar hangen. Een moestuin en klimboom waren er gelukkig al. Een rekstok staat nu sowieso op mijn (niet-virtuele) wish list.

daan vuur
Meer weten?
– Daan en Patric’s yogaschool in de binnenstad van Amsterdam: Yoga Lab
– Yoga Lab op Facebook
– Daans blog Aligned with Life
– Aligned with Life op Facebook

fb1 fb2 fb3

PS – zelf gaan Wouter en ik eind januari voor zeven weken naar Thailand en de Filipijnen. Proeven van het digital nomad-bestaan, een huisje zoeken, rondreizen, tropisch fruit eten en leren van andere digi nomaden en de locals. Updates komen natuurlijk op deze site.

 

Advertenties

2 reacties

  1. Wauw Ilse, wat schrijf je dit allemaal prachtig op. Ik wordt geïnspireerd door mijn eigen verhaal…! Daan

    Like

    1. Wat lief, dankje Daan! Jij dank voor het delen! X

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s