voor bij de thee | havermoutkoekjes


Gastkok van de dag: Francine Oomen
Drinkt: verveine-thee
Bij de thee: havermoutkoekjes

Zelf ben ik niet zo’n sterrenkok. Maar wat is een teahouse zonder lekkere taartjes, koekjes, broodjes en salades? Daarom nodig ik af en toe gastkoks uit, die hun keukenprinsessen-skills inzetten om mij en jou iets lekkers voor te schotelen.

Deze keer: Francine Oomen. Eigenlijk is ze in dit geval niet de kok, maar wel de receptontwikkelaar. We aten de havermoutkoekjes ook toen ik in november bij Francine aanwaaide in haar atelier – zie ook de foto’s en het interview. Deze keer bakte ik de koekjes thuis. Ze zijn heel lekker en supersimpel, gemaakt van een paar ingrediënten die je misschien al standaard in huis hebt.

Hieronder het recept, geïllustreerd door Francine.
Helaas was de helft van mijn badge aangebrand. Tip: leg de koekjes op keukenpapier op een rooster en niet op een bakplaat, die wordt erg heet.

IMG_2976

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe gastkoks en -bakkers! Heb je een recept te delen? Laat het me weten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s