interview | koffie met senna

sennaa3
Koffie met: Senna Abraham (16)
Waar: Trust
Koffie: latte

Ik ken Senna nog van mijn tijd bij het Hoe overleef ik…­­-tijdschrift, waar ze als trouwe lezer wel eens langs kwam op de redactie. Toen al had ze een eigenzinnige smaak en een liefde voor lezen. Getriggerd door de bijzondere foto’s op haar Instagram-pagina’s, raakte ik steeds nieuwsgieriger hoe het nu met deze lieve en creatieve gaat. Tijd voor thee koffie bij Trust.

Alle foto’s in dit artikel zijn van Senna zelf. Portretten van haar, gemaakt door vrienden en portretten van vrienden, gemaakt door haar.

Ik zie café Trust vaak terugkomen op je foto’s. Waarom kom je hier graag?
Door de sfeer, het is zo fijn om hier te zitten. Je mag zelf bepalen hoeveel je betaalt. De eerste paar keer betaalde ik tien euro voor alleen koffie, de laatste keren minder, haha!

In welke klas zit je?
4 havo.

Wat doe je als je uit school komt?
Ik probeer mijn huiswerk uit te stellen door andere dingen te doen, zoals nieuwe ideeën verzinnen voor mijn blog. In het weekend kan ik doen wat ik wil, ik hou er niet van om binnen te zitten. Het liefst ga ik naar vrienden of naar de bieb om boeken te lenen. Altijd heb ik mijn analoge cameraatje mee, zodat ik alles kan vastleggen wat ik zie. Dat doe ik ook vaak met mijn telefoon.

Waar komt je inspiratie vandaan?
Van Tumblr, Vice, i-D magazine, Instagram, mijn vrienden, musea, echt overal word ik door alles denk ik wel geïnspireerd.
(zie ook de lijstjes met links onderaan het artikel)

Naar welke musea ga je?
Het Van Gogh bijvoorbeeld. Of het Rijksmuseum, maar daar is het erg donker. Mijn lievelingsmusea zijn Foam, het Tropenmuseum en vooral het Stedelijk. Foam omdat ik van fotograferen hou. Ik wil alle exposities zien, maar niet alles spreekt me uiteindelijk aan. Het Tropenmuseum is cultureel, daar houd ik van. Het fijnst is het Stedelijk Museum. Het is er heel vrij, je kunt er doen wat je wilt. Een keer ging ik op de grond liggen en slapen. Het fijnst is dat het zo licht is, daar houd ik van. De architectuur van het gebouw, de badkuip, vind ik mooi.

Heb je dan een museumjaarkaar?
Ja, daar ben ik heel blij mee! En ik werk in het Stedelijk, als Blikopener. Een keer per week, op donderdag. Samen met andere jongens en meisjes tussen de 15 en 19 hebben we het over nieuwe ideeën voor het museum. We verzinnen workshops en doen in duo’s rondleidingen voor bezoekers. Het is een heel leuke groep, blij en creatief. Iedereen voelt elkaar goed aan. Als er iemand niet is, missen we zijn of haar aanwezigheid.

Hoe kom je daar terecht?
In april heb ik gesolliciteerd. Mijn vrienden zeiden dat ik gewoon mezelf moest zijn. Dat vond ik niet moeilijk. Ik vind dat je altijd jezelf moet zijn. Nou ja, je moet geen boeren laten in het openbaar, dus misschien een aangepaste versie van jezelf. Elk jaar wisselt de groep. Ik vind het jammer om straks te moeten stoppen. Dan wil ik actief blijven als alumnus, werken als rondleider bij evenementen.

En dan heb je ook nog tijd voor huiswerk, een raportage maken voor ELLEgirl en fotografie.
Ik heb vier camera’s. Een digitale spiegelreflexcamera en drie analoge. Mijn vrienden willen na het fotograferen de foto op mijn camera zien, maar dat kan niet als je met een rolletje fotografeert. De redactie van ELLEgirl vroeg of ik foto’s wilde maken voor een Sweet fifteen-artikel.

Ik las vroeger ook ELLEgirl.
Het blad is voor iedereen, maar werd vooral door twintigers gekocht geloof ik. Zij lazen het vroeger. Mijn generatie leest veel meer online en kennen ELLEgirl niet.

Wat staat er op je foto’s?
Vooral mijn vrienden. Ik heb heel mooie vrienden. Sommige foto’s zet ik op mijn afgeschermde Instagram-account, als ik niet wil dat iedereen ze ziet. Een selectie zet ik op mijn site. Ze mogen alleen op mijn site als ik helemaal achter de foto sta. Als iets me niet boeit of ik het niet mooi vind, dan niet. Ik wil er een fijn gevoel van krijgen.

sennaa1
En dan nog wat van Senna’s favorieten:

Boeken
Lees dit als je topfoto’s wilt maken/Read this if you want to take great photographs, Henry Carroll
De geheime tuin, Frances Hodgson Burnett
Het boek van alle dingen, Guus Kuijer
Fluiten naar de overkant, Toon Hermans
Spinvis en Typhoon hebben ook de mooiste teksten vind ik (al hebben ze geen boeken)

Tijdschriften/krantjes
i-D magazine
Vice
Love magazine
One World
New Dawn
Glamcult
– (Ik neem ook altijd de Uitkrant mee, hahah)

Websites/blogs
– Heeeeeeeel veel blogs op Tumblr.com, te veel om op te noemen.
– i-d.vice.com
vice.com

Instagram
@tony_gum
@ryanmcginleystudios
@gweelos
@amandlastenberg
@indigolunascarlet
– En heel veel Amsterdamse/Nederlandse fotografen die ik volg op Instagram. Alles wat me inspireert volg ik meteen.

Senna’s website:
Senakirfa.tumblr.com

Senna’s Instagrams:
@sennabraham
@zenssssel

Een paar foto’s van Senna’s blog:

tumblr_nwhiz5Dt781u3pjcvo1_1280 tumblr_nwtn7tSbI41u3pjcvo1_1280 tumblr_nyndtneraI1u3pjcvo1_1280 tumblr_nzmprt6w461u3pjcvo1_1280
Processed with VSCOcam with kk1 preset

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s