magazines | mag attack #3

mag3 klein
Magazine attack numero 3: Wrap, The Forecast, [wherever], NEON.

IMG_3544
Wrap
Dit magazine viert het bestaan van illustratie, design en creativiteit. Het is onderdeel van een groter, kunstzinnig geheel waarvan je de overige producten vindt op hun site. Ik kocht dit blad in de concept store Souq in Istanbul, en het is een van mijn beste vondsten van 2015. Het staat vol illustraties en fijne typografie, lekker grafisch en kleurrijk. Veel interviews met eigenzinnige kunstenaars, plus een boel uitneembare grote vellen met hun werk. Erg inspirerend en mooi vormgegeven.
www.wrapmagazineshop.com

Deze bladen zag ik ook nog liggen in de dezelfde shop in Istanbul, naast Wrap: Offsceen (over creatieven die werken in de wereld van technologie en internet) en Lost (over reizen, lekker dik en met als bindwijze een open rug). Soms moeten keuzes gemaakt worden, helaas voor mijn paper lovin’ heart, dus deze staan nog op mijn to read/buy/feel/smell list.

offscreen en lost

IMG_3693
The Forecast
De makers van Monocle delen hun ideeën en voorspellingen voor 2016 en verder. Veel kleine foto’s en veel tekst. Dit magazine gaat me sowieso íets bieden, dacht ik toen ik het kocht, want er staat een hoop in. Met teksten als ‘Beep, beep! The scooter is back. Moo, moo! And life on the farm too’ is mijn interesse gewerkt (want: a bit odd).
www.monocle.com/magazine/the-forecast

IMG_3696
[wherever]
Over reizen en grenzen. In de vorm van literatuur, cultuur, politiek, mensen en plekken. Niet als in: dit moet je gezien hebben, want places to visit zijn er toch in overvloed volgens dit blad. Wel over verbinding, beweging, verandering. Leren over anderen door persoonlijke verhalen en fotografie.
www.wherevermag.com

IMG_3702
NEON
In het Duits, dus heel goed zal ik de tekst niet begrijpen. Gelukkig hebben we de foto’s nog. Dit blad oogt een beetje alternatief. Niet wonderschoon, zoals sommige andere magazines, wel nieuwsgierigmakend door de strip-achtige illustraties en geflitste foto’s. Sehen, Fühlen, Wissen, Machen en Freie Zeit zijn de pijlers. Ik ga het nog verder ontdekken.
www.neon.de

Meer bladen-inspiratie? Lees ook mag attack #1 en #2.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s