reizen | digital nomads op koh lanta, thailand

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Als je werk grotendeels bestaat uit klussen van achter de laptop, hoef je daarvoor niet perse in Nederland te blijven. Dat was zo’n beetje het idee achter de reis die ik nu maak: proeven van het digitale nomaden-bestaan op Koh Lanta, Thailand.

En ik maak ‘m niet alleen, maar met the boy Wouter. Ik als freelancer, hij als eigen baas van een online marketingbureau.

Steeds meer is er online of in magazines te lezen over digital nomads. Nieuwe nomaden, die met laptop in de zak de wereld rondreizen, weken of maanden op een plek blijven en daarna weer verder dwalen – en ondertussen hun online business runnen. Onze reis is hier een light versie van: eerst een paar weken in Thailand, dan de Filipijnen.

Met in de backpack onze laptops, schrijf- en tekenboekjes, zomerkleren en mijn hoelahoep reisden we meteen door naar onze eerste standplaats. De eerste nacht in een hostel met boomhut-community, daarna huurden we voor 3,5 week een scooter en gingen we op zoek naar een huis. And we found it! Een bamboe-bungalow, met hangmat en buitendouche en al.

w huisIMG_1114
IMG_1125
’s Morgens beginnen we met hardlopen of yoga, dan gaat de laptop aan. Work, work, work en tussendoor een beetje play. Tijdens lunchtijd op de scooter naar een van de vele plekjes met yummy Thai food en einde middag nog een duik in zee. Of een massage. Loving the digital nomad lifestyle…

SAMSUNG CAMERA PICTURESIMG_3781DCIM101GOPRO
Koh Lanta bleek een goede keuze voor een work and holiday locatie. Heel relaxed, hippie vibes, betaalbaar, aangenaam klimaat en het is makkelijk om in contact te komen met andere (werkende) reizigers. We zijn niet de enigen die af en toe de laptop aanzetten of die hiervoor speciaal een huisje hebben gehuurd. Andere vakantiegangers vragen ons soms niet-begrijpend waarom we zoveel uur achter de computer doorbrengen. Dan leggen we uit: dit is geen vakantie waarbij we ook werken, dit zijn een paar weken werk die we uitvoeren op heel fijne plekken – in plaats van thuis in regenachtig Nederland. En dan klinkt het opeens best logisch en aantrekkelijk.

Binnenkort online: mijn tips voor andere digi nomads-wannabe’s.

Advertenties

5 reacties

 1. Peter Savenije

  Ilse, van harte gefeliciteerd met je verjaardag (5/2). Vandaag een day-off?

  Like

 2. Wat lijkt het me heerlijk om zo te kunnen werken! Tegelijkertijd tijd vraag ik me af of het ook echt zo fijn is als wordt voorgesteld in de media. Je bent dan wel in het buitenland, maar niet alleen voor vakantie. Kortom: ik denk dat ik het zelf ook maar eens moet gaan ervaren haha 😉

  Like

  1. Als zenzoeker zou ik het zeker eens proberen :). En nee, het is niet alleen maar vakantie, want je bent er ook echt om te werken. Soms is het dus juist iets lastiger om jezelf aan het werk te zetten, als je de (zon)dag ervoor nog op een scooter langs mooie palmbossen reed of op het strand lag. Maar werken in het (exotische) buitenland maakt het wel mogelijk om dat soort dingen buiten werkuren te kunnen doen! Mij bevalt het nog erg goed haha. Ook omdat ik veel nieuwe mensen heb gesproken die bijzondere reizen maken of hier op Koh Lanta inspirerende projecten hebben opgezet. Artikeltje met tips voor andere digi nomads komt nog! X

   Like

   1. Ja, lijkt me heerlijk! Hoewel ik soms het idee heb dat het geromantiseerd wordt. Het is natuurlijk super om op die manier te kunnen werken. Leuk, ik ben benieuwd naar je artikel! X

    Like

 3. […] bracht ze zelfs een tijdje door in Thailand, terwijl ze werkte aan haar projecten. Daar lees je hier meer […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s