interview | thee met mr. gang

IMG_0409
Thee met:
Mr. Gang (43)
Waar: The Great Sand Bar Bay View
Thee: Earl Grey en koffie

Nieuwsgierigheid, weinig verwachtingen en een open mind brengen je vaak op bijzondere plekjes, zo ook op reis. Tijdens een dagje scooteren op Koh Lanta staken we een paadje met een bord ‘Nature walkway to sandbar’ in. Na een weg langs bananenbomen kwamen we uit bij een bruggetje (gemaakt van ongeveer acht bamboestokken) boven een blubberige sloot. Daarna volgden wat lieflijke, simpele huisjes omringd door potten bloemen. De eerste persoon die we tegenkwamen: Mr. Gang. Hij leidde ons rond en we dronken thee in zijn zelfgebouwde huis.

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES
IMG_0403 IMG_0408
Hallo! Wat een mooie omgeving is het hier.
Hier woon ik, samen met ongeveer zeven buren. Kom mee, dan laad ik het wad zien. Een modderpoel voorbij mangrovebossen, waar mijn buren mosselen, vissen en garnalen vangen. Als je verder doorloopt, met het water tot je knieën, kom je bij het eilandje verderop. Wat er te doen is? Nothing, really. Er leven adelaars.

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES
storm
(Na een tour door de modder – eerst met uitzicht over eilanden verderop, later middenin een donkere, tropische regenbui – terwijl we onze kleren uitwringen en Gang de zitzak en de hangmat voor ons droogmaakt:)

Heb je altijd op Koh Lanta gewoond?
Nee, ik kom uit Trang. Ik woon nu zo’n 30 jaar op dit eiland. Eerst runde ik een bar op het strand Klong Nin, ik ben een ondernemer. Nu wilde ik iets nieuws en ben ik bezig met dit bedrijfje. Ik wil toeristen deze plek van het eiland laten zien. Ik ben nog maar een paar maanden geleden begonnen, er zijn pas honderd mensen geweest.

Heb je een website?
Ik heb geen website en geen Facebook. Ik hou van het simpele leven. Dat zie je ook in mijn huis. Ik maak en schilder van alles zelf, daarvoor gebruik ik dingen uit de natuur. Schelpen als verfpotjes, takjes als roerstokjes, hout voor meubels. Daar staat een soort rek met planken, waar ik spullen kwijt kan en waar soms apen op komen zitten. Ik bid veel. En elke dag kook ik op vuur. Rijst, vis. We gebruiken hier alles, gooien niets weg.

Je doet ook aan afval scheiden, zie ik!
Het is heel belangrijk om deze plek schoon te houden. Niet alle inwoners en ondernemers hier zijn zich ervan bewust, ze denken er niet over na. Ik probeer anderen te informeren over duurzaamheid. Ik eet biologisch. Ik verbouw mijn eten niet zelf, maar ik ruil het met buurtbewoners voor mijn eigen diensten. Ik bouw bijvoorbeeld kleine bruggen over de gladde paadjes en over het water. En ik heb zelf een zeilboot gebouwd. Ik kan nog niet zeilen, maar ga het mezelf aanleren. Kom mee, dan laat ik hem zien.

IMG_0423
IMG_0418
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ga je naar Koh Lanta? Ga langs bij Mr. Gang! Hij is zo vriendelijk en heeft veel te vertellen en te laten zien. Je vindt zijn huis/café/eco tourism centre aan de grote weg langs de oostkust van Koh Lanta, iets noordelijk van Old Town. Ga op zoek naar de borden op de foto’s hieronder. De naam van de plek: The Great Sand Bar Bay View (Nature Study & Eco Tourism Centre). Gang laat je de modderpoel zien, kan met je meelopen naar het eiland aan de overkant of maakt koffie, thee of een juice voor je in zijn huis. De prijs? Een bijdrage in de tip box naar keuze.

IMG_0434 IMG_0437

Advertenties

7 reacties

 1. mam

  Wad 😉 weer een leuk avontuur!

  Like

 2. Peter Savenije

  Hoi Ilse en Wouter, wat een prachtig avontuur.

  Like

 3. margriet

  Wat een leuk verslag van jullie belevenissen, groetjes

  Like

 4. margriet

  Wat een leuk verhaal!

  Like

 5. Paulien

  leuk verhaal over Mr Gang, ilse! Dat smaakt naar meer…groetjes,

  Like

 6. Hello, do you have any contact information /email address for mr. gang?

  Thank you!

  Like

  1. Hi there! Sorry, this is all I have. He does not have an email address and might not even have a phone. You can find his eco tourism center on the big road on the east coast of Koh Lanta, a bit northern from Old Town. Look for the signs at my photos. Name of the place: The Great Sand Bar Bay View. Enjoy!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s