inspiratie | 4+4 toffe online magazines

Schermafbeelding 2016-02-14 om 12.53.20
Voor wie het nog niet wist: ik ben erg into magazines, en erg into online. Magazines: denk independent magazines en mooi gemaakte bladen door creatieve spirits. Online: denk blogs, Pinterest, Instagram. En: online magazines. Vernieuwende content in de vorm van tekst en beeld. Het leuke aan online: lekker doorklikken en instant nieuwe dingen ontdekken.

Waar precies de grens ligt tussen een website, blog en online magazine? Hm, ik weet het niet precies. Iets met het verschil in nieuwe content-frequentie, persoonlijke stukken, verschillen contributors en vaste rubrieken? Ach, who cares. Dit zijn vier mooie/leuke/inspirerende die het waard zijn om te delen:

Schermafbeelding 2016-02-10 om 13.53.17
BEDROCK
Oh man, wat ziet dit er lekker uit. Grafische illustraties, mooie fotografie, clean vormgegeven, goede vormen en kleuren. Qua kaders, typografie en logo doet een beetje als Airbnb aan.
De onderwerpen zijn al net zo smakelijk. Bewustzijn, yoga, duurzaamheid, creativiteit. MIND, BODY en BETTER WORLD, zijn de pijlers. Elke dag verschijnt er een nieuwe lading artikelen, die je ook via een nieuwsbrief in je mailbox kunt ontvangen. Een vrij nieuwe site, met teksten in het Nederlands. Love!

 

Schermafbeelding 2016-02-10 om 13.52.03

The Green Gallery
Kunst, mode, interieur, met planten en bloemen als muze. Qua navigatie heel anders dan BEDROCK, want compleet met een soort cover en rubrieken waar je naartoe kunt klikken. Mooie letters (die je normaal niet zo snel online tegenkomt, iets met leesbaarheid) en groot, groen beeld. Grappig, volgens mij is deze site een marketingtool om meer groen in huis te halen. Het werkt geloof ik, planten zijn hip.

Schermafbeelding 2016-02-10 om 13.53.53
Rookie

O, zoveel liefde, zoveel inspiratie! Opgezet door cool kid Tavi Gevinson (volg haar op Instagram als je dat nog niet deed). Voor en door tieners, een doelgroep en levensfase die me lief is. Echt een samenkomst van creatieve jonkies, die hun teksten, illustraties, collages en fotografie delen. Thema’s: alles voor jongeren – zo breed je het kunt verzinnen. Elke dag iets nieuws. Vooral de beelden boeien me.
Via Rookie kwam ik weer dit geinige kind (Sofia) tegen op Instagram.

Schermafbeelding 2016-02-10 om 13.51.15
Lenny
Twee keer per week ontvang ik in mijn mail de Lenny Letter – een nieuwsbrief over onder andere feminisme, vriendschap, politiek, gezondheid. Afzenders: Lena Dunham en Jenni Konner. Lena: van GIRLS, so what’s not to like? De artikelen zijn ook op de site te lezen, dus zonder nieuwsbrief. Ook bij Lenny te gekke illustraties en boeiende onderwerpen, met koppen als Who Says Girls Can’t Rock? en Rumors I Heard About My Body.

En dan nog een paar fijne sites:
The Selby (binnenkijken in de huizen van creatieven)
Blue Stockings Magazine (over femisme, door studenten van Brown University)
Freunde von Freunden (portretten van inspirerende personen over de hele wereld)
The Makers Amsterdam (interviews met creativo’s in de Nederlandse hoofdstad)

Tips voor mooi gemaakte en/of inhoudelijke boeiende online mags of websites? Let me know!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s