stedentrip | stopover in singapore

IMG_3871
Heb je een paar uur of een dag te besteden in Singapore? Dit zijn mijn low budget tips.

Op doorreis van Krabi (Thailand) naar Cebu (de Filipijnen) hadden wij een stopover in Singapore. In een middagje en avond liepen we de halve stad door. Singapore is een hypermoderne stadstaat, ruim, schoon en met vriendelijke mensen. De straten deden me af en toe aan Sydney en Melbourne denken, met alle hoogbouw waardoor grote kerken door alle omliggende wolkenkrabbers net kleine kapelletjes leken. In andere wijken vind je weer western-achtige straatjes, met lage huizen met luikjes.

Marina Bay
Loop overdag of ’s avonds langs het water en kijk uit over de skyline van de stad. Een drukbezochte highlight is de Merlion, een standbeeld van een vis met een leeuwenkop. Een andere bekende spot is Marina Bay Sands, drie torens met een park in de vorm van een boot er bovenop.

IMG_3810
IMG_3885
The Gardens by the Bay
’s Avonds doen, als je reisschema dat toelaat: loop langs de Supertrees. In het park in Marina (achter Marina Bay Sands) vind je moderne koepels en verlichte torens in de vorm van bomen.

IMG_3902
China Town
Een vrij toeristische markt, maar wel leuk om even te buurten. Veel fotogenieke lampionnetjes.

IMG_3842
The Company of Cats
Dit kattencafé vind je om de hoek bij China Town, op 6B Mosque Street. Er is een café, shop vol kattenleuks en een plek waar je tegen betaling mag knuffelen en spelen met de tien geadopteerde poezen. Dit kattenwalhalla opent aan het einde van de ochtend en is gesloten op maandagen.
www.thecompanyofcats.sg

IMG_3834IMG_3838
Little India
Singapore kent een heuse Indiase community. In Little India komen mensen bij elkaar voor nationale gerechten en Indiase producten. Wij aten in een soort food court aan een van de vele tafeltjes naanbrood met dahl, heerlijk!

IMG_3861
IMG_3849
Arab Quarters
Naast een klein India en China is er ook een Midden-Oosterse wijk. Kleiner dan de andere twee, maar met gezellige barretjes, mooie moskeeën en toffe straatkunst.

IMG_3865IMG_3870
Handige info:
– Er is een uitgebreid metrostelsel waarmee je makkelijk op allerlei plekken in de stad kunt komen. Het enige onhandige is het beperkt aantal kaartautomaten, waardoor je soms in een lange rij moet wachten om je kaart op te laden. Je koopt een kaartje waar je meerdere keren een rit op kunt zetten. Wij namen vanaf ons hotel bij Aljunied een metro naar halte City hall en liepen vanuit daar rond. Bij Chinta Town pakten we de metro naar Little India.
– Eten kan supergoedkoop bij een van de lokale eethuisjes op straat of bij bijvoorbeeld Little India. Bij een Indiaas tentje kregen wij een dienblad vol rijst en groentecurry’s, een eenpersoonsportie was genoeg voor twee personen.
– Singapore is een schone stad, de mensen zijn netjes en houden zich aan de regels. Afval op straat gooien of eten of drinken in de metro kan je een flinke boete opleveren. Bijzonder: de vrucht doerian wordt vanwege de geur in het openbaar vervoer niet getolereerd.
– Betalen gaat met de Singapore Dollar (SD). Alcohol is duur, maar (lokaal) eten niet. Een ritje met de metro kost zo’n 1,60 SD, ongeveer € 1,20.
– Inwoners van Singapore zijn vriendelijk en geïnteresseerd. In ons buurtsupertje kregen we ongevraagd korting (we hoefden opeens maar 2SD te betalen in plaats van 2,60) en onderweg naar het vliegveld kregen we van onze trotse taxichauffeur in een kwartier alle ins en outs over het land te horen.

IMG_1382IMG_1384
Als je langer te tijd hebt om Singapore te bezoeken, zijn er vast nog een heel hoop andere toffe plekjes en minder toeristische spots te bezoeken. Ik ben benieuwd naar jouw tips!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s