teahouse review | de oude keuken (castricum)

IMG_0873
Amsterdammers vragen mij regelmatig: waarom woon je niet in Amsterdam? En somsweet ik dat zelf ook even niet. Maar wanneer ik in de zomer ’s avonds na werk nog even naar het strand fiets, weet ik waarom het zo fijn is in Castricum. Of wanneer ik op zondagochtend ga hardlopen in het bos, vijf minuten verderop. Als ik mijn fiets voor het huis van mijn zus zet, zonder slot eromheen. En wanneer ik theedrink bij De Oude Keuken, een van mijn allerlievelingste theehuisjes.

IMG_3571
IMG_3562
IMG_3561-2
De plek vind je in Bakkum. Op een prachtig terrein vernoemd naar de psychiatrische instelling Dijk en Duin, met oude panden en veel groen. Ik fiets of loop er graag doorheen. Ontzettend jammer en zonde dat een deel nu afgebroken wordt en dat er veel nieuwbouw wordt neergezet. Evengoed is het nog steeds een mooie locatie.

De Oude Keuken begon als Het Oude Theehuys. Heel eerlijk: toen vond ik het nóg fijner. Het was kleiner, knusser en iets meer kitsch (met gekleurde zeiltjes op de tafels buiten en een scrapbook-achtige menukaart), gevestigd in een mini boerderijtje. Maar nu is de plek nog net zo sympathiek en ze hebben er heel goede broodjes, thee en taart. Het is er niet alleen een theehuis of restaurant, maar een ‘sociale onderneming’ waar mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische achtergrond werken. Daarnaast word je geholpen door andere medewerkers en vrijwilligers.

De thee is er van Mr. Jones, waar ik gek op ben (vooral de smaken Instant Karma en Nice Nancy). Taart en soep en brood is superlekker er is veel keuze in vega en bio. Voor zes euro kun je met zijn tweeën een theekransje doen: je krijgt een pot thee en een verzameling koekjes, chocolaatjes en stukjes taart.

Aan de muren hangt kunst van fotografen en schilders uit de buurt, het is ook te koop. Regelmatig komen er bands of artiesten optreden, zoals een vrouw met accordeon die in het Frans zong. Als de zon er is, kun je buiten zitten op het terras (bijvoorbeeld als tussenstop wanneer je naar het strand fietst). Je kijkt uit op een moestuin en aan de overkant is een tweedehands winkel en een plek waar je planten kunt kopen. Boven het restaurant zijn kantoren waar kleine ondernemingen gevestigd zijn. De omgeving is zo mooi, met bossen en vijvers en bijzondere architectuur…

IMG_3575-2IMG_0877
IMG_3572
Ja, De Oude Keuken is écht een van mijn favo’s. Wie gaat er een keer mee theedrinken?

De Oude Keuken
Oude Parklaan 117
Bakkum
Website
Facebook

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s