reizen | little lotus & tiger op koh lanta

lotus vierkant
Soms stuit ik op plekjes waarbij ik denk: dit is The virtual teahouse gone real! Dat gevoel kreeg ik ook bij het winkeltje Little Lotus & Tiger op Koh Lanta – waar we langs sjeesden op de scooter en even móesten stoppen. Eigenaresse Kate verkoopt er zelfgemaakte sieraden, tassen en kleding.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Wat een schattig winkeltje!
Dankjewel. Het bestaat pas twee maanden. Eerst verkocht ik mijn sieraden op een strand hier verderop. Toen ik een poosje geleden naar familie in Engeland was en ik terugkwam, had mijn vriend Eak deze winkel gebouwd. Helemaal zelf, van aangespoeld hout. In het laagseizoen, rond juni, regent het hier veel en is de zee wild. Er spoelt veel aan, afval en plastic, maar ook mooie vondsten en hout dat wordt gebruikt voor hutjes zoals deze. Een mooi jaargetij voor mij als kunstenares en verzamelaar.

Maak je alle sieraden zelf?
Ja, mijn vriend maakt ook veel. Soms komen mensen zelf schelpen brengen, die ze graag verwerkt willen hebben in een sieraad. Ik heb ook een Etsy-winkeltje, al is die volgens mij gesloten omdat ik nooit op internet zit. We verdienen niet veel met onze shop en dat is prima. Het leven is hier simpel, maar mooi.

We kunnen hier dus ook thee drinken?
Inderdaad. En we doen private dinners: we hebben één klein tafeltje. Als je ’s avonds komt, heb je het café voor jezelf. Ik heb allemaal kleine fairy lichtjes opgehangen, het is heel knus.

Waar komt de naam vandaan?
Little Lotus is de lotus in dit potje hier. Tiger staat voor onze kat Samsee. De naam van de winkel slaat eigenlijk ook op mij en mijn vriend. Ik de kleine lotus, zen en chill, hij de wilde tijger. We hebben ook goudvissen. De twee dikkerds heten Seven en Eleven. En deze vier zijn The Rolling Stones. Alleen het drietal mist nog een naam.

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES
Ik kocht een kettinkje met een turquoise steentje bij Kate, 200 bath – ongeveer 5 euro. Little Lotus & Tiger vind je op de hoofdweg aan de westkant van Koh Lanta, ter hoogte van Klong Khong beach (voor de bocht naar Summer beach bungalows), aan de strandkant van de weg.

Kates mailadres (mocht ze nog eens online zijn): katecwilly@hotmail.com.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s