inspiratie | illustrators i love

Schermafbeelding 2016-05-24 om 21.42.08
Vol bewondering, inspiratie en (eerlijk is eerlijk) enige jaloezie kan ik kijken naar het werk van illustratoren. Halleluja voor Instagram, waar ik dagelijks nieuwe plaatjes van mijn favoriete tekenaars langs zie komen en waar ik nieuwe artiesten kan ontdekken. Daarnaast kom ik vaak mooi werk tegen in (indie) magazines en op blogs.

Bij het kijken naar illustraties gaat het niet alleen om de mooie beelden zelf en de sfeer die ze uitstralen. Soms kan een illustratie me helemaal meenemen en zou ik er het liefst letterlijk in duiken. Daarnaast ben ik ook altijd benieuwd naar de kunstenaar achter de tekening: wie heeft dit gemaakt, wat is dat voor persoon en wat maakt hij/zij nog meer? Mijn fantasie slaat soms op hol als ik denk aan hoe de werkplek van een illustrator eruit zal zien, hoe hij/zij zijn/haar creatieve dagen indeelt en met wat voor mensen hij/zij werkt en omgaat. Een platte tekening wordt voor mij dus al snel een 3D-belevenis! (In mijn hoofd dan.)

Mijn lijst met geliefde illustratoren wordt constant aangepast en aangevuld. Het verschilt per moment wat me boeit. Een halfjaar geleden waren het nog vooral tekeningen met veel bloemen (zoals die van @anisamakhoul en @augustwren) , nu zijn het met name portretten, imperfecte lijntekeningen, artistieke collages en geïllustreerde statements rondom feminisme en lichaamsbeeld. Geschilderde en getekende vrouwen domineren mijn Instagram-feed dezer dagen.

Dit zijn een paar van mijn favo illustratoren en tekenkunstenaars op dit moment.

Kelly Abeln
kelly abeln

Sally Nixon
sally nixon1

Nina Cosford
nina cosford

Montana Kitching
okay montana

Rachel Louise Hodgson
rachellou

Cinta Arribas
cinta_arribas

Esther Olsson
estherolsson

Dick Vincent (de eerste man!)
dickvincent2

Jennifer Williams (a.k.a. What my Daughter Wore, een moeder die haar kinderen en diens vrienden tekent in hun hippe outfits)
what my daughter wore

Carissa Potter Carlson (a.k.a. People I’ve Loved)
peopleiveloved

In het rijtje ‘jonge talenten’
Mijn favoriete versie van talent is jong talent. Soms vraag ik me af hoe deze jonkies al zo veel toffe dingen kunnen maken en doen. Misschien heeft het ermee te maken dat ze niet compleet gevormd zijn (alhoewel, wie is dat wel?) en dat ze een frisse blik hebben. Vaak is het de simpliciteit en imperfectie waar juist de schoonheid in zit.

Anna Boulogne
annaboulog

Sofia Bews
beanparty

Kati Yewell
anoisykid

 

En dan zijn er nog mijn all time grote helden Frida Kahlo, Olaf Hajek, Nathalie Lété.
Van dichterbij huis: Francine OomenDeborah van der Schaaf, Sanny van Loon, Lieke van der Vorst, Anne van den Berg, Bodil Jane.
En, nieuwer voor mij: Maira Kalman en Jemima Kirke (yes, van GIRLS).

Binnenkort mijn favorieten binnen de categorie collage-makers. Ik ben heel benieuwd naar jouw tips (en je illustraties!).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s