The virtual teahouse

The virtual teahouse is de online versie van je favoriete theehuis. Denk: inspiratie, reistips, taartjes bij de thee, creatieve hippie vibes, magazines en mooie ontmoetingen.

Virtueel;

iets wat in het echt niet bestaat, maar wel in je fantasie of op het internet
onafhankelijk van plaats en/of tijd
denkbeeldig, schijnbaar bestaand
innerlijk aanwezig

En zo is het met mijn theehuis. The virtual teahouse is mijn creatieve vrijplaats. Alles wat ik in mijn eigen theehuis zou stoppen, kan hier. Het is een plek om samen te komen, in gesprek te gaan of even alleen te zijn. Een plek om te creëren, te inspireren en om geïnspireerd te raken. Een werkplek, een relaxplek, een speelplek, een ontmoetingsplek.

instant karma

En als mijn teahouse een écht theehuisje zou zijn, dan was dat ongeveer zo:

Het is er niet groot, maar er kan en mag veel. Het is gezellig en creatief, en als je binnenkomt voel je je thuis en vrij. Er komen lieve mensen langs voor thee, taartjes, soep en broodjes. Vooruit, koffie mag ook. Alles op de zelfgemaakte menukaarten is zoveel mogelijk vega, bio, lokaal, uit de eigen moestuin. Maar niet te duur, en ook heus niet allemaal zo übergezond.

Er wordt gekletst, gedeeld, mensen komen samen. Ze delen hun reisverhalen, levensfilosofieën, werk. Anderen komen alleen. Die lezen een boek uit de book exchange of werken van achter hun laptop, en ik ben nieuwsgierig waaraan.

Hondjes en katten lopen onder de tafels door, langs (blote) voeten van aan thee nippende bezoekers. Overal staan planten en bloemen. Er draait muziek – van folk tot salsa. Soms spelen er bandjes of is er een Franse dame met accordeon. Aan de muur is een flyer wall, met posters en aankondigingen van events, festivals, marktjes en lezingen. Er hangen schilderijen en op de ramen tekenen we window art. Het interieur is een bij elkaar geraapte ratjetoe. Morgen kan alles anders zijn.

In de tuin groeit groente en fruit en staat een grote klimboom met een schommel erin. Er is een trampoline, in het gras liggen hoelahoeps. Kinderen spelen in de boomhut of in een tipi en er lopen kippen rond, waarvan de eitjes door de cake en pannenkoeken gaan.

Achter het teahouse is mijn atelier, waar ik werk aan freelance opdrachten en nieuwe plannen. En in de extra ruimte ernaast is plek voor co-creatie en ideeën van anderen. Hier worden workshops gegeven, houden kunstenaars hun exposities, doen we yoga, is er soms een pop up-winkeltje, zijn er potlucks en kleding-swaps en filmavonden en mini-festivals.

En alles, dit hele theehuis, is zo in te pakken in een plunjezak die ik meedraag op alle plekken waar ik kom, zodat dit teahouse overal kan bestaan.

En wie weet komt er in de toekomst wel een écht teahouse. Maar tot die tijd is hij virtueel. Hier op deze website, in mijn hoofd, en misschien ook in die van jou. Die kop thee drink je dan nog even van achter de computer.

Advertenties